Beskrivelse af børnehaven

Selam Fribørnehave er en privat børnehave normeret til 45 børn i alderen 3-6 år. Børnegruppen er en god blanding af forskellige nationaliteter og sociale lag. Vi blev oprettet januar 2010 og er stadig i en udviklingsproces, idet vi bl.a. arbejder med at skabe fælles forståelse, værdier og traditioner. Størstedelen af vores børn har dansk som andet sprog og har brug for ekstra støtte til at udvikle deres danske sprog. Børnene er opdelt i mindre grupper, når vi arbejder i planlagte aktiviteter. Vi gør bl.a. brug af dialogisk læsning, sprogkasser, sproglege, teater, spil og teater for at fremme børnenes ordforråd og begrebsforståelse. Vi arbejder med at tænke stimuleringen af sproget ind i alle aspekter af vores dagligdag og i kombination med alle læreplanstemaerne.

Fysisk har vi to dejlig store og lyse stuer på Selam Friskole, hvor vi også har et tekøkken integreret. Vores varme frokostmad bliver lavet af vores køkkenassistent i skolens køkken, hvor børnene gerne hjælper til. Vi har desuden efter aftale mulighed for at benytte skolens andre lokaler som værkstedet, idrætslokale, biblioteket, musiklokalet og bålblads. Vi har en dejlig nybygget legeplads og vi er ude hverdag efter frokostmaden. 

Selam Fribørnehave er en børnehave, hvor udeliv, bevægelse og børnenes samspil med naturen er højt prioriteret. Naturen giver mulighed for tid og rum til fordybelse. Her er gode muligheder for udvikling af sprog, sociale relationer, motorik, sanser og koncentration. Vi er så heldige at bo som nabo til et skønt naturområde og har derfor kort gåafstand til sø, eng, stier med gode frugttræer og bærbuske, og en lille skov, hvor vi holder meget af at tage på tur og spise madpakker. Vi opererer ikke med modulpasning. Børnene kan være i børnehaven i den fulde åbningstid, som er mandag-torsdag fra kl.06.30 – 17.00 og fredag til 16.30. Morgenmad tilbydes mellem kl. 07.00 og 08.00, og vi serverer bl.a. havregryn, hjemmelavet müsli, hjemmebagt grovboller, smør, ost, honning. Mellem kl. 8 og 9 er der mulighed for, at børnene kan spise deres medbragte morgenmad ved tekøkkenet. Børnene skal vidt mulig være selvstyrende. Kl. 11.00 spiser vi varm mad, som vores køkkenassistent laver og kl.14.00 spiser børnene deres medbragte madpakker. Vi tilstræber at servere en sund, nærende og varieret måltid, og dette ønsker vi selvfølgelig også skal være gældende for børnenes madpakker. Vi har derfor udarbejdet en kostpolitik for børnehaven.